פרטי התקשרות

פרדס חנה

אנחנו זמינים בימים א' עד ה' בין השעות 9:00 - 19:00

שורשיה של היוגה נמצאים אי שם בהודו מלפני אלפי שנים. משמעות המילה יוגה היא מהמילה בסנסקריט יוג’ שמשמעותה לרתום, לחבר, והכוונה שעומדת מאחוריה היא לרתום יחדיו את האדם והאלוהי, הבריאה. זהו למעשה תרגול פיזי שנועד לפתח את הכישורים הפיזיים, האנרגטיים, הנפשיים והרוחניים של האדם. חיזוק חיצוני ופנימי.

במטרה ליצירת שינוי מנטלי מיטיב אצל המתרגל, שחרור והתעלות מעל האגו, זיכוך הנפש. התרגול מזמין אותנו לשנות את ההתבוננות שלנו ממי שאנחנו אל עבר מי אנחנו בוחרים להיות.

התרגול מפתח את יסודות הכוח, כוח הרצון, כוח הריכוז וכוח ההתנגדות.

כיום ישנו מבחר רחב של שיעוריי יוגה, בזרמים השונים וברמות השונות, מהקלאסיות ועד למודרניות, ממתחילים ועד למתרגלים מנוסים.

זרמים ביוגה

האטה יוגה

הא בסנסקריט משמעותה שמש ואילו טה משמעותה ירח, המילה האטה מחזיקה בתוכה את האיחוד של האנרגיות הקוטביות בתוכנו, הזכרי והנקבי, החם והקר.

תרגול האטה לרוב מתאפיין במעברים איטיים בין תנוחות ובדגש על תרגילי נשימה אשר משכללים את הנעת האנרגיה בגוף.

ראג'ה

היוגה המלכותית, המבוססת על סוטרות שנכתבו על ידי פטנג’לי מהארשי לפני כ2000 שנה. תרגול שמכוון לשליטה בהכרה ומקנה ריכוז גבוה ושקט נפשי.

בראג’ה  8 שלבים אשר מבססים ובונים את השליטה בהכרה ואת השחרור עד לכדי חווית אחדות.

האטה-ראג׳ה יוגה

לעיתים קרובות ראג’ה והאטה מתורגלות יחדיו, הן משלימות זו את זו ותומכות זו בזו.

ויניאסה קראמה יוגה

הקווים המאפיינים את הויניאסה הם התפיסה שהתרגול מותאם למתרגל ולא להפך. כלומר יש להתאים את התרגול למצבו הפיסי, הבריאותי, הנפשי, של המתרגל. דגש נוסף ניתן על הרכיב התהליכי, על נקודת המוצא השונה וההתקדמות בצעדים לכוון המטרה (קראמה). אימון ויניאסה נעשה בתאום נשימה ותנועה, כלומר, אורך התנועה הוא כאורך הנשימה, דבר המאפשר לחבר בין הגוף לרוח וליצור הרמוניה פנימית.

יוגה לפי שיטת ב.ק.ס. איינגר

תרגול שפיתח ב.ק.ס איינגר על בסיס היוגות המסורתיות ועם שימת דגש על פיתוח נכון ותומך בגוף. המאפיין המרכזי באיינגר הוא ההקפדה על הדיוק במנחי האסנות ובוויסות הנשימה,  השהייה באסנות השונות ממושכת יותר ויש התאמה שלהן למצב המתרגל, דבר המאפשר התקדמות הדרגתית ושמירה על הגוף, לשם כך יש גם שימוש באביזרים תומכים כגון רצועות, קוביות וכו’…

אשטנגה יוגה

אימון אשר מאופיין בדינמיות שלו ובאנרגטיות רבה, באשטנגה יש סדרות, רצפי תנועות ותנוחות, אשר לכל סדרה יש ייעוד אחר, מיקוד באברים פיזיים ורגשיים שונים. מאפיין בולט נוסף באשטנגה הוא המעבר המהיר בין האסאנות.

קונדליני יוגה

הקונדליני ידועה גם בתור היוגה של המודעות. היא נחשבת אקטיבית אך מעודנת, היא מתמקדת באיזון הצ’אקרות וההילה והיא משלבת בתוכה תנוחות, נשימה, תנועות, קול, מדיטציה, מנטרות והרפיה.

שיבננדה יוגה

אימון אשר מנגיש את המסורת היוגית הקלאסית לאדם המערבי. יש בשיבננדה  5 עקרונות מנחים: תרגול נכון, הרפיה נכונה, תזונה נכונה, חשיבה חיובית ומדיטציה. והיא משלבת 4 דרכים ביוגה, דרך העשייה (קארמה ), דרך האהבה (בהקטי ), דרך שליטה גופנית (ראג’ה ) ודרך תבונה וחוכמה (ג’נינה )

בריגהו יוגה

בריגהו היא יוגה ייעודית לבעלי אורח חיים אינטנסיבי המעוניינים לשלב גם יוגה בתוך האינטנסיביות שבחייהם. אימון זה מכוון לאיזון בין הרוח לחומר, בין האני האישי לאני העליון, למציאת איזון ושקט פנימי והגברת יכולת הריכוז. בבריגהו משלבים סדרות של תרגילי יוגה לצד לימודי הפילוסופיה שעומדת בבסיסה, המורכבת מחמישה מרכיבים.

ראג’ה- שיטות לשליטה בהכרה.

טנטרה– שיטות לשחרור ממעגל המוות והלידה ומעבר אל אמת הוויה גבוהה יותר.

ג’יוטיש- הארת חיינו על ידי המפה האסטרולוגית.

איורוודה- רפואה יוגית הנקראת מדע החיים.

מונדאו- הכרות עם מתכות ומינרלים והשפעתם על הגוף.

סווסטה יוגה

המילה סווסטה מורכבת משתי מילים, סוו משמעותה קרוב לעצמי, סטה משמעותה להיות. סווסטה היא אימון השואף לקרב את האדם אל עצמו. באימון זו החיבור לנשימה הוא מאוד משמעותי הוא המאפשר את החיבור לגוף, למודעות ומאפשר את האיזון ביניהם. התרגול משלב זרימה תנועתית ושהייה באסנות ומכוון אדם האדם לוול בינג שלו.

ויג'נאנה יוגה

את הויג’נאנה ייסדה בשנת 2003 אורית סן-גופטה. ויג’נאנה מכוונת לבהירות פנימית ופועלת ברמות שונות של הגוף והתודעה. היא מעודדות במקביל לתרגול הפיזי את ההעמקה בהקשבה הפנימית. 

ישנם ארבעה מרכיבי יסוד בתרגול הויג’נאנה, ישיבה שקטה, פרנאמיה, אסנות ולימוד טקסטיים יוגיים. 

וישנם שבעה עקרונות מנחים המאפשרים את ההקשבה הפנימית הזו, הרפיית הגוף, השקטת התודעה, כוונה, השתרשות, חיבור, נשימה, התארכות והתרחבות. מאפיין נוסף ויחודיי לויג’נאנה  הוא ההתמקדות בעשרת הואיוס, הואיוס הם כיסי אוויר בגוף האדם שעל פי הויג’נאנה  נשימה אליהם מחזקת את מרכז הגוף ומאפשרת יציבה פראנית.

ין יוגה Yin yoga

ין היא יוגה המבוססת על העקרונות של הרפואה הסינית, בתרגול זו יש שהייה ארוכה של כ2-10 דקות בכל תנוחה, יחד עם נשימה, ולחיצות של מנחה השיעור. השהייה ממושכת בתנוחות מאפשרת הרפייה עמוקה, איזון לקצב המהיר והתובעני של החיים והאטה בתנועת המחשבות.

יוגה נשית

מירה ארצי פדן היא המייסדת של היוגה הנשית, מירה תרגלה שנים רבות יוגה והגיעה להבנה שגם היוגה כמו הרפואה המערבית בנויה בהסתכלות זכרית ואינה לוקחת בחשבון את הרכיבים הנשיים, את מבנה הגוף של האישה, את  המחזוריות שלה ואת השינויים שהיא חווה בחייה. לכן מירה לקחה את הידע של היוגה המסורתית שאספה לאורך השנים ועשתה לו התאמה ייחודית לנשים.

יוגה אינטגרטיבית ויוגה כתרפיה

מעמידות את האדם במרכז ומלווה אותו ומקנה לו כלים דרך האסאנות והנשימות במסעו האישי, בריפוי ובצמיחה. המטרה בתרגול זה היא להרחיב את החופש הפנימי של המתרגל, להפחית את הסבל ולטפח תודעה צלולה.

יוגה הוליסטית

יוגה הוליסטית מבוססת על התפיסה כי השלם גדול מסך חלקיו, מתוך תפיסה זו יש הקפדה יתרה על דיוק מנח הגוף בתנוחות, כפי שעושים בגישת איינגאר , כל איבר מתבקש לתרום את חלקו לתנוחה, וכאשר כל החלקים הפנימיים עובדים בסנכרון, מתאפשר מימוש עצמי גבוה, ישנן תחושות נעימות נעימות בגוף ומתחילה תנועה מעודדת בריאות ומודעות. תרגול זה דורש מוטיבציה והתמדה. רובד נוסף של ההוליסטיות הוא באחדות עם היקום והאל וכל הברואים.

פאוור יוגה

פאוור  מבוססת על התפיסה שגוף חזק מאפשר תודעה חזקה, היא מבוססת על ויניאסה  ושמה דגש נוסף על חיזוק שרירי הליבה ועל תרגילי כוח. ההתגייסות לאתגר הפיזי יוצרת חדות ומיקוד, תושיה ובניית חוסן פיזי ונפשי.

אקרויוגה

אקרויוגה היא תרגול המשלב יוגה, אקרובטיקה ועיסוי תיאלנדי. העבודה מתבצעת בזוגות או בקבוצות, ומשלבת את האיכויות של היוגה, הקשבה עמוקה, הרמוניה, יחד עם האיכויות המשחקיות של האקרובטיקה ויחד עם התקשורת על כל רבדיה, המתבקשת בעבודה משותפת.

באקרויוגה שלושה תפקידים עיקריים, בסיס הוא זה שלרוב נמצא על הקרקע, כשמו כן הוא, יוצר את הבסיס לתנוחה המשותפת, הפלייר הוא זה אשר נמצא באוויר ובתמיכתו של הבסיס, עבודת הפלייר דורשת שיווי משקל והפעלת שרירי ליבה, שומר הוא זה שעומד ליד הבסיס והפלייר ומוודא את שלומם בתרגול.

שתף/י עם חברים

מקורות

מידע על זרמי היוגה השונים, מקורותיהם וסוג התרגול. מקור.

קונדליני . מקור

האטה . מקור.

פאוור . מקור.

ויני – ויניאסה  – Vinyasa Yoga. מקור.

אשטנגה . מקור.

מהי שיבננדה ?. מקור.

בריגהו . מקור.

SVASTHA . מקור.

ין  ישראל. מקור.

מהי יוגה נשית? מקור

מהי יוגה הוליסטית וכיצד היא תשפיע על גופכם לטובה? מקור 

 מעבר לתנועה. מקור.

ראג’ה . מקור.

איינגאר . מקור

ויג’נאנה . מקור.

אקרו. מקור. 

Photo by Wesley Tingey on Unsplash


administrator

6 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *