פרטי התקשרות

פרדס חנה

אנחנו זמינים בימים א' עד ה' בין השעות 9:00 - 19:00

ההיסטוריה של האימון

נהוג לחשוב שעולם הקואצ’ינג התחיל מעולם הספורט, אך למעשה שורשיו עתיקים בהרבה.

המילה Coaching קואצ’ינג (אימון תוצאתי), מגיעה במקור מהשפה ההונגרית, בעיירה kocsi פיתחו לראשונה, כרכרה מהירה. המלך ההונגרי מתיאס קורווינוס (1458-1490) הובל ונהנה מטיולים מהירים ברחבי אירופה על גבי הכרכרה שלו ובכך הפיץ את הכרכרה ואת שמה- kocsi. המילה kocsi נקשרה לפעולות של סחיבה והובלה ממקום למקום.

במאה ה19, השואל לראשונה המושג kocsi לעולם הלימודים, המנחים של הסטודנטים באוקספורד “סחבו” “הובילו” את הסטודנטים אל עבר הצלחה במבחנים ובלימודים. מנחים אלו קיבלו את התואר- coach.

משם המילה המשיכה לנדוד אל עבר תחומי הספורט. ספורטאי שרצה לשפר את השגיו היה לוקח מאמן שיוביל אותו לעבר תוצאות טובות יותר.

מרכיבי האימון

בהתבוננות על תהליכי אימון ספורטיבים, ניתן לראות כי האימון עובד בשני ערוצים במקביל, האימון הפיזי והאימון המנטלי. קשה מאוד להצליח כספורטאי כשרק אחד מהם מפותח, שני הנתיבים הללו תומכים, מפתחים ומחזקים זה את זה. הספורטאים המצטיינים הם אלו המפותחים ביותר, גם ביכולות הפיזיות שלהם וגם ביכולות המנטאליים שלהם להתמודד עם האתגר. כיום זה דבר בסיסי, לכל ספורטאי מקצועי יש את המאמן שלו. במהלך שנות ה70 עולם האימון ‘פרץ’ ממגרש הספורט אל מגרש החיים.

הכלים שהוכיחו את עצמם כיעלים בעולם הספורט, נלקחו ופותחו לתהליכי התפתחות אישיים. לעולם הקואצ’ינג המוכר לנו כיום.

בשנת 1971 הוקם על ידי ורנר ארהרד האירגון EST. הארגון הציע לראשונה קורסים קצרים שמשנים את חווית החיים של האדם.

ההבדל בין תהליך אימוני תוצאתי לבין תהליך טיפולי

תהליך טיפולי נעשה על ידי תרפיסטים, אנשי מקצוע שעברו הכשרות ייעודיות לטפל באנשים עם קשיים רגשיים. תהליכים טיפוליים הם לרוב תהליכים ארוכי טווח ואינם מוצמדים לתהליך תוצאתי כלשהו. בתהליך טיפולי, המטופל יכול להשאר פאסיבי.

לעומת זאת תהליכי אימון, מלווים על ידי מאמנים. מאמנים אלו אינם מוכשרים בהגדרת תפקידם לטפל בקשיים רגשיים אלא ללוות להשגת תוצאות. תהליכים אלו לרוב מוגדרים בזמן וממוקדים בהשגת המטרה. מתוך כך, המאומן אינו יכול להשאר פאסיבי, הוא נדרש לקחת אחריות על חייו ולבטא זאת בפעולות שונות.

אז למי מתאים תהליך אימוני?

  • אנשים שרוצים לשפר את עצמם בכל תחום שהוא, להרחיב את המימוש העצמי שלהם.
  • לאלו המעוניינים ליצור שינוי בתחום הקריירה שלהם.
  • למי שרוצים לשפר את אורח חייהם.
  • לכאלו שרוצים להרחיב את האחריות על חייהם, לחקור את ערכיהם, סדרי העדיפויות שלהם.
  • לאנשים שרוצים להעמיק את ההגשמה העצמית שלהם בחיים.
  • לאלו שרוצים לשפר את יכולת ניהול הזמן שלהם.

סוגי אימון קיימים

אימון קבוצתי

ישנם קואצ’רים שמאמנים בקבוצות, לאימון בקבוצה יש כמה יתרונות, העלות לרוב תהיה יותר זולה משמעותית. הנוכחות של אנשים נוספים מוכחת כמגבירה את המוטיבציה להצלחה. בנוסף הקבוצה מאפשרת אינטרקציות עם אנשים שכמוכם מתעניינים בהתפתחות אישית.

אימון אישי קואצ'ינג

הוא אימון תוצאתי שנעשה באחד על אחד, כיוצא מכך הוא מאוד מוכוון אלייך, אל המקום בו אתה נמצא בחייך, אל המשאבים שיש לך, אל היעדים שלך.

אימון מנטלי

אימון שעובד על שינוי תפיסתי. זיהוי תהליכי החשיבה המתקיימים ועיצובם מחדש לטובת הגברת ההישגים של המאומן. באימון מנטלי מזהים יחדיו את החוזקות של האדם, ומעצימים אותו דרכן. ומוצאים את הדרך היעילה ביותר להשגת מטרותיו של האדם.

אימון רגשי

אימון שמתמקד ביכולת של המאומן להתמודד עם רגשותיו. אם אתה מרגיש כי רגשותייך מהווים מכשול בחייך ומונעים ממך לפרוץ קדימה. אימון רגשי יכול לתמוך בזיהוי הרגשות ובהתמודדות מיטיבה עימם.

הווייתי

סוג אימון זה מתמקד ברגע ההווה, בקיים בחייו של המתאמן ובתפיסות ובפרוש של המתאמן לגבי הקיים בחייו. ובתפיסה שלו את עצמו בתוך הקיים. אימון הוויתי טומן בתוכו גם עבודת מודעות עמוקה וגם התפתחות אישית.

כיצד בוחרים מאמן "קואצ'" .לאימון תוצאתי, רגשי או הוויתי?

כימיה

חשוב שיהיה לך חיבור למאמן שלך, יכול להיות מאמן מקצועי מאוד, אך שאין לך את החיבור האישי הנדרש בשביל התהליך הזה. נהל שיחה קצרה עם המאמן הפוטנציאלי ותבדוק איך אתה מרגיש, האם הרגשת שהוא קשוב לך? נעים לך? סמוך על התחושות האינטואיטיביות שלך. אם משהו בבטן אומר לך, לא. אז המשך לחפש מאמנים נוספים.

הכשרה

שאלו את המאמן היכן למד, ניתן גם לבקש תעודות. חיקרו קצת על מקום הכשרתו, האם המוסד הוא מוסד מוכר כמכשיר מאמנים או כבית ספר להשכלה גבוהה? מה משך ההכשרה הנדרשת? האם ההכשרה דרשה גם סטאז’ (פרקטיקום)? 

ותק וניסיון בתחום

אל תתביישו לשאול את המאמן על הניסיון שיש לו. מקובל  גם לבקש לדבר עם מאומנים לשעבר, לשמוע מהם על החוויה שלהם אצלו.

גישת האימון

שאלו את המאמן על גישת האימון שלו, על תפיסת האימון בעיניו, בדוק האם זה מתאים לצרכים שהגדרת עבור עצמך?

פרקטי

תהליך האימון דורש משאבים של זמן וכסף. בדוק האם המאמן הזה מתאים לך ברמה הפרקטית, בעלות של כל אימון, במרחק ממקום מגורייך, בשעות האפשריות עבורכם להפגש.

שתף/י עם חברים

מקורות

Photo by Heidi Fin on Unsplas

אימון אישי. מקור.

אימון אונטולוגי – הווייתי. מקור.

כל מה שרציתם לדעת על אימון אישי לחיים. מקור.


administrator

5 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *